VMC Project - Habitare 2023 6h50

Tervetuloa tutustumaan laajaan projektipuolen mallistoomme, uutuus tekstiililaatta Morse esillä! Nähdään 13-17.9.

Käsinkosketeltavaa laatua

Suomessa suunniteltu uniikki Morse-tekstiililaatta

Nimensä mukaisesti Morse-tekstiililaatta yhdistää ihmisiä, se kertoo monista erilaisista tavoista viestiä. Morse-tekstiililaattalattia rauhoittaa tilan akustisilla ominaisuuksillaan ja mahdollistaa hyvän vuorovaikutuksen ja pehmeän kohtaamisen ihmisten välillä. Morse luo tulevaisuuden tilan toimia yhdessä. Laatassa oleva ekologinen LiftBAC huopapohja mahdollistaa laatan uudelleen käytön ja siirtämisen, mikä on tärkeä ominaisuus kovimman kulutuksenkeston lattiamateriaalille. Morse tekstiililaatta on 100% tekstiiliä ja näin ollen täysin kierrätettävissä. Tekstiililaatan muotoilusta vastaa suunnittelutoimisto Fyra.

Habitare materials

Habitarematerials on uudenlainen interaktiivinen materiaalikirjasto, jossa vierailijat voivat tutustua erilaisiin pintamateriaaleihin ja kokeilla eri materiaalien yhdistelmiä omiin projekteihinsa. Tavoitteena on tarjota vierailijoille osallistava näyttelykokemus ja lisää materiaalitietoutta sekä mahdollistaa materiaalinvalmistajille uusi tapa osallistua

NEMO-arkkitehtien suunnittelema elämyksellinen ja inspiroiva materiaalikirjasto koostuu suomalaisten yritysten valmistamista materiaaleista, jotka kutsuvat kansainvälisen muotoiluyleisön tutustumaan niihin lisää.

Uusia mattoideoita nuorilta suomalaisilta muotoilijoilta suunnittelukilpailun avulla

VM Carpetin ja Young Finnish Designin järjestämän ’In love with yarns & design’ -suunnittelukilpailun finalistit on valittu. Jatkoon valittiin kolmen nuoren suomalaisen muotoilijan mattoideat, joista voittaja valitaan Habitaressa. Finaaliin valittiin Tiina Hyväri työllään ’Softis’, Laura Krekula työllään ‘Naava’ sekä Aino Ojala työllään ‘Voikukka’.

 

’In love with yarns & design’ -suunnittelukilpailussa haettiin uusia mattomalleja kotimaisen VM Carpetin valikoimaan. Kilpailu on järjestetty VM Carpetin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kilpailu alkoi tammikuussa ja se on kerännyt paljon kiinnostusta vuoden alusta lähtien. Yhteensä kilpailuun lähetettiin liki 100 ehdotusta.

Kilpailun voittajan valitsee jury, johon kuuluvat Kari-Otso Nevaluoma / A-lehdet, Annaleena Hakola / Hakola, Jussi Laine / NEMO Arkkitehdit, Tuulikki Peltonen / suunnittelija VM Carpet ja Virpi Kivilahti / Head of category Home Stock- mann. Voittaja julkistetaan Habitaressa keskiviikkona 13.9.

Projektimyyntipäällikkö

Minna Kivelä

Projektimyyjä

Minna Saarela

Projektimyyjä

Henry Kallio