Tehty kestämään aitoa elämää luontoa kunnioittaen

Perheyrityksemme VM Carpet Lappajärven rannalla panostaa työolosuhteisiin, turvallisuuteen ja osaamisen kehittämiseen. Käytämme tuotannossamme 100% ilmastoneutraalia vesisähköä ja aurinkovoimalamme tuotantotilojen katolla täydentää energiahankkeemme. Mattojen valmistuksessa syntyvät jätepalat voimme hyödyntää joko omassa toiminnassamme tai käyttää energiajätteenä Vaasan Mustasaaressa.

Suurimmalla osalla tuotteistamme on kotimaisuudesta kertova avainlippu. Lisäksi meillä on Suomen Vahvimmat -sertifikaatti, joka on todiste yrityksemme luottokelpoisuudesta ja luotettavuudesta. Myös kaikki yhteistyökumppanimme on valittu heistä, joilla on samankaltaiset arvot: kestävä kehitys ja ekologisuus.

Yhteistyökumppanimme SHAW Contract on tuonut markkinoille tekstiililaatat ComfortWorx-akustiikkapohjauksella ( 39 dB). Laattojen pohjaus valmistetaan 90-prosenttisesti kierrätysmateriaalista ja niissä käytetään EcoSolution Q100-lankaa. Tehdas Iso-Britanniassa on panostanut ympäristöarvoihinsa saaden mm. M1-sisäilman päästöluokituksen sekä EPD ja Cradle to Cradle -sertifikaatit.

Myös Belgialainen Ntgrate käyttää tekstiilivinyyleissään kierrätysmateriaaleja. Kaikki tuotannossa syntyvä hävikki jalostetaan uusiokäyttöön ja kaikki toimitilat käyttävät pelkästään maalämpöä sekä aurinko- ja tuulivoimaa. Tuotteilla on M1-sisäilman päästöluokitus, ja lisäksi ne kerryttävät BREEAM- ja LEED-pisteitä.

Lisätietoja:
Minna Kivelä 045 224 2060
Minna Saarela 040 626 5474
Henry Kallio 050 577 2204
Minna Oinonen 050 470 6706