Usein kysyttyä

Jos et löydä kysymykseesi vastausta, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme. Ammattilaisemme auttavat sinua mielellään.

Kyllä, portaiden mallista ja materiaalista riippuen niihin on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Suosittelemme ammattimaista mattoasentajaa asentamaan porrasmatot.
Kysy tarjous täältä.

Tekstiililaatoilla:
Eri valmistajien pakettikoot vaihtelevat noin 3–5 m2 välillä, määrä pyöristetään aina isompaan lähinnä olevaan pakettiin. Tilan monimuotoisuudesta tai yksinkertaisuudesta riippuen pinta-alaan on hyvä ottaa n.10 % hukkaa.

 

Rullatavaralla:
Mattorullan leveys on pääsääntöisesti noin 400 cm. Jos tämä leveys ei riitä kyseessä olevaan tilaan, on saumakohta suunniteltava johonkin mahdollisimman sopivaan kohtaan huoneessa. Kaikille sivuille olisi hyvä varata noin 10–15 cm ylimääräistä materiaalia maton asentamista varten.

Monissa matoissa on valmiina lianhylkimiskäsittely, joka myös helpottaa puhdistusta ja estää likaa tunkeutumasta kuituun.

Keskimäärin 80 % kiinteistöjen sisällä olevasta liasta kulkeutuu ulko-ovien kautta. Lian kulkeutuminen sisälle estetään kolmessa vaiheessa:

• Ovimatto oven ulkopuolella kerää märän lian. Se tulee puhdistaa ajoittain painepesurilla

• Harja-alue poistaa kenkiin tarttuneen karkean lian.

• Pestävä eteismatto, joka puhdistetaan ja vaihdetaan säännöllisin väliajoin.

KS. tekstiililattioiden puhdistus- ja hoito-ohjeet täältä.

Ntgrate tekstiilivinyylilaatta on kudottu PVC langasta, jossa on lasikuituydin. Laatta on helppo puhdistaa laimennetulla pesuaineliuoksella ja vedellä. Katso hoito-ohjeet täältä.

Pohjatuissa matoissamme on EVA- tai EVAPOLYTEX-pohjaus, joka pitää maton ryhdikkäänä ja estää sen liukumisen jalan alla. EVA on lyhenne sanoista etyleeni-vinyyli-asetaatti. Samaa materiaalia käytetään mm. elintarviketeollisuuden pakkauksissa ja se on valittu yhteistyössä VTT:n kanssa. Pohjaus on hajuton eikä jätä jälkiä lattiaan, se ei myöskään pölyä tai murene. Sopii lattialämmityksen kanssa. Action Backing on yleinen julkisen tilan verkkopohja.

VM Carpetilla matot tehdään hyvin kulutusta kestävällä nauhakanttauksella.

ks. kanttivaihtoehtomme täältä.

Projektikohtaisesti joihinkin malleihimme on myös saatavana piilokanttaus tai lankakanttaus.

Lasitetulle terassille voi laittaa keinokuitu ja villamattoja jotka eivät elä ilman kosteuden vaihteluista. Myös sisalia on käytetty lasitetuilla terasseilla, mutta käyttäjän on hyvä ymmärtää että jos tilaa pääsee vettä jostain voi sisal kutistua, johtuen siitä että se on kasvikuitua joka lähtee ns. elämään kosteudesta yleensä kutistumalla. Terassilla valo voi olla kovin armoton kaikille tekstiileille ja tämä voi tulla näkyviin paremmin juuri tummissa matoissa.
Tutustu ulkotilamallistoomme.

VM Carpetilla on jälleenmyyjiä ympäri Suomea. Projektimyynnin materiaalia sekä tekstiililaattoja koskevissa kysymyksissä palvelemme teitä sopimuksen mukaan Tammiston Outlet myymälän tai Korkeavuorenkadun Cozy cornerin tiloissa.

Toimitamme malleja myös suunnittelijoille ja arkkitehdeille projektikohteisiin. Ota yhteyttä tästä.
Malleja voit tilata täältä.